SamBoat, privat båtuthyrning, anländer till Spanien

sambåt

SamBoat är en mycket framgångsrik yachtcharterportal i Frankrike, en plattform som möjliggör privat affärer, vilket gör att underhållskostnader blir billigare i denna sektor.

Å ena sidan erbjuder den möjligheten att hyra den båt som vi har använt i flera månader, å andra sidan möjliggör det användning av en båt för alla som har tillstånd att segla men inte har en segelbåt.

I Samboat kommenterar de att en privat båt används mindre än tio dagar om året, men underhållskostnaderna är enorma. Att hyra det är lösningen, och sedan 2014 har de sett att antalet båtar som har börjat använda den här modellen växer med 300%.

I portalen erbjuder de från motorbåtar till segelbåtar med lång längd, och priserna varierar mellan 34 och 4000 per dag. SamBoat ansvarar för att hantera hyror med ett onlinebetalningssystem, hantering av borgen och kundtjänst och erbjuder support till hyresgästen under hela navigeringsperioden.

De fick en investeringsrunda på 1 miljon euro från det franska försäkringsgivaren MAIF AVENIR, och med de pengarna har de expanderat till Spanien, Italien, Grekland, Kroatien, Tyskland och Storbritannien.

Sedan starten har de haft 42 500 hyresförfrågningar och lovar hyror upp till 30% billigare än traditionella system.