Säg adjö till Windows kontrollpanel eftersom den snart kommer att försvinna

A la izquierda, el Panel de control que morirá;  a la derecha, quien le reemplazará

Till vänster, Kontrollpanel än att dö; till höger, appen Konfiguration som kommer att ersätta dig

Om du undrar varför det fanns två inställningsavsnitt i Windows 10, bör du ta reda på att det bara var för att underlätta en övergång mellan det kända Kontrollpanel (den till vänster i bilden) och den nya appen Konfiguration (till höger). Det stämmer Kontrollpanel som har åtföljt Windows-versioner från Windows VistaXP, har sina dagar numrerade.

Den person som ansvarar för att bekräfta det är Brandon LeBlanc, en av de översta cheferna för Microsofts Windows Insider-program, det program där de senaste släpps. bygger för en utvald grupp användare att testa och samarbeta om optimering innan de släpps till allmänheten.

Kommentaren kom på Twitter som svar på en tweet som pekade på Gabriel Aul, en annan viktig ansvarig person:

I tråden i samtalet förklarar både LeBlanc och Gabe Aul de tydliga orsakerna till planen: i allmänhet att den nya appen Konfiguration strävar efter att erbjuda mer bekväm kontroll också från surfplattor, hybrider och andra enheter med en pekskärm, och att det bara är slöseri med resurser att bibehålla två implementeringar för samma uppgift (både från datorn och dess utveckling).

Så du kan säga adjö till det gamla och pålitliga Kontrollpanel väl snart förgås. Det återstår bara att fortsätta lära sig av appalternativen Konfiguration det kommer att vara dess definitiva efterträdare i någon framtida Windows-uppdatering.