Sadblock, förlängning för att blockera vissa typer av innehåll på sociala nätverk och vara glad

Sadblock

Om du är en av de människor som använder sociala nätverk för att vara i kontakt med andra människor och tillbringa trevliga stunder borta från de dagliga rutinerna och de dåliga nyheterna som vanligtvis erbjuds av media, är det troligt att du kommer att finna dig sorgliga nyheter, politisk information och annat innehåll som får dig att komma bort från den trevliga upplevelsen du ville ha.

I den meningen finns det ett tillägg för Chrome som låter dig blockera vissa typer av innehåll.

Denna tillägg kallas Sadblock och låter dig blockera politiskt innehåll, om klimatförändringar, om sorgliga historier, och sedan den senaste versionen låter det dig också blockera innehåll om kändisar. Med detta kommer du att bli av med dessa typer av innehåll när du deltar i sociala nätverk.Sadblock är kompatibelt med både Twitter, Facebook och Reddit-plattformen och hittills är det endast tillgängligt på engelska. I grund och botten har den nyckelordspaket för varje tematiskt område så att när några av dem aktiveras, om några av orden i paketen visas i innehållet, kommer de att elimineras för användaren.

Sammanfattningsvis, vad denna förlängning avser är att erbjuda större kontroll över innehållet som nås på sociala nätverk för att undvika innehåll som kan generera obehag, pessimism, depression och andra olägenheter.