Rockmelt överger sin stationära webbläsare och lanserar en ny webbplats och en ny version för iPhone

Rockmelt

I slutändan har så kallade steroidwebbläsare inte varit en bra idé. Och det är att var och en av oss kan anpassa våra egna webbläsare med de olika tilläggen och komplement som vi har till vårt förfogande, och ändra vår användarupplevelse på ett personligt sätt enligt våra behov. Vi lämnade Flock och från och med idag också Rockmelt, som via sin blogg meddelat att han inte kommer att fortsätta med utvecklingen av sin stationära webbläsare.

Anledningen är, enligt Rockmelt, att kostnaden i tid som det innebar att vara uppdaterad med Chromium, den webbläsare som den bygger på, slutligen blev 50% av sin tid från de första 10%. Dessutom känner de sig pionjärer när det gäller att introducera funktioner som nu är standardiserade av några av de viktigaste webbläsarna på marknaden. Nuvarande användare kommer att kunna fortsätta använda den i några månader till och med slutet av webbläsarens livslängd, där användarna kommer att meddelas och kommer att få hjälp att migrera sina data till andra webbläsare.

Förutom tillkännagivandet om att utvecklingen av din stationära webbläsare upphör, tillkännager den också sin nya webbtjänst i Flipboard-stil och för närvarande tillgänglig på inbjudan. Deras nya webbplats beskrivs som ett helt nytt sätt att uppleva dina favoritsidor och upptäcka nya webbplatser.

Slutligen lanserar den sin 3.0-version av sin iPhone-applikation, där förutom att vara dubbelt så snabb, enligt företaget själv, har gränssnittet redesignats och stöder nu omnämnanden och hashtags, som på Twitter, med @ och #.

Länk: RockmeIt web | Går: Officiell publikation på hans blogg