Rita blod utan nålar, det nya Google-patentet

sangre sin agujas

Needle-Free Blood Draw är namnet på patentet som har visats de senaste timmarna, ett Google-patent som syftar till att utforma ett system som gör att blod kan dras utan behov av nålar.

Logiskt sett kommer produkten att vara från Alphabet, Googles moderbolag, eftersom vi kommer ihåg att Google kommer att ha ansvaret för sökmotorn, annonserna och plattformarna för Google-appar och lämnar alternativa projekt i oberoende företag.

De kommenterar i The Verge att målet är att integrera tekniken i bärbara datorer som kan få blodprover genom huden, men utan att använda nålar. Detta skulle möjliggöra mycket mer sofistikerade analyser än vad som för närvarande utförs. För detta använder den ett tryckgassystem som skjuter en mikropartikel för att öppna huden och låta blod tränga in i enheten, något så subtilt att användaren inte ens märker det.

Vi har tidigare sett att Google arbetade med kontaktlinser för att mäta blodsockernivån, något som inte skulle vara nödvändigt om vi hade ett armband eller en klocka som smärtfritt kunde utföra samma åtgärd.

Naturligtvis är det för närvarande bara ett pappersprojekt, det finns ingen enhet som tillämpar det, så vi måste vänta länge för att se det på marknaden.