Riot, programmet som vet allt om våra liv tack vare sociala nätverk

upplopp

Vilka dagar går vi vanligtvis i gymmet, med vem håller vi vanligtvis kontakt, var kommer vi vara nästa torsdag kl 17:00 … information beräknad tack vare rutinen för våra aktiviteter som vi brukar publicera på sociala nätverk, det är vad Upploppsextrakt, programmet vars funktion har demonstrerats i denna video av The Guardian och som kan ge gåshud.

Riot har skapats av ett multinationellt säkerhetsföretag, ett program som kan spåra människors rörelser och förutsäga framtida beteende från alla individer tack vare webbplatser som Facebook, Twitter och Foursquare.

Raytheon, det ansvariga företaget, säger att det hittills inte har sålt programmet till någon klient, även om många har uttryckt intresse och erkänner att tekniken delades med USA: s regering som en del av ett gemensamt forsknings- och utvecklingsarbete, 2010, att hjälpa till att bygga ett nationellt säkerhetssystem som kan analysera miljarder enheter i cyberspace.

Videon visar hur folk publicerar på sociala nätverk ofta har mer information än vad våra kontakter läser. EXIF-data från fotografier kan till exempel innehålla geografisk information, liksom vilken typ av enhet som används för att ta bilderna.

De kommenterar i The Guardian:

Riot kan skissera föreningar och relationer mellan människor för att se vem han har kommunicerat mest med på Twitter. Du kan också extrahera Facebook-data och filtrera Foursquare GPS-platsinformation, data som kan användas för att grafiskt visa de tio platser som enskilda besökte och de tider de besökte.

En demonstration som kan fungera som en lektion för oss att vara mycket mer försiktiga när vi publicerar viss information i våra offentliga konton.