RetroBall, för att montera ditt eget PONG-spel

retroboll

Om du gillar klassiska spel och du är bra på att använda lödkolven är RetroBall ett intressant byggsats som gör att du kan skapa din egen spelkonsol i PONG-stil. Med cirka 13 komponenter som ingår i satsen behöver du bara ett lödkolv och tenn, Philips skruvmejsel, tång, du vill ha och tid.

Du kommer att ha en steg-för-steg-förklarande video och det är till och med tänkt att den ska samlas av de människor som startar elektronik första gången. När du väl har monterat den kan du spela med två, tre eller fyra spelare och kunna använda upp till fem bollar samtidigt på skärmen. RetroBall använder sig av vilken standard USB-strömförsörjning som helst, så att du kan ansluta den till mobilens USB-laddare, datorport eller till och med USB-batterier.RetroBall riktar sig också till dem som vill gå längre, så att fler experter kan ansluta sina egna kompatibla mikrokontroller tack vare en inbyggd kortplats för den.

Men det är för närvarande inte offentligt tillgängligt eftersom RetroBall är tillgängligt i en crowdfunding-kampanj på Kickstarter, som kommer att finnas tillgänglig i ytterligare 29 dagar för att försöka nå målet om 10 000 australiska dollar.

Om det slutförts kommer leveranserna att ske under oktober månad till någon del av världen. Det finns fortfarande aktiva belöningar som nya sponsorer kan sträva efter, även om kitbelöningen till 41 euro redan är helt uttömd.