reep, ett nytt sätt att skicka filer från webbläsaren med P2P

reep, ett nytt sätt att skicka filer från webbläsaren med P2P

Ett av de största problemen som uppstår när vi skickar en konfidentiell fil till någon via Internet är att i många fall lagras filen tillfälligt på en server och väntar på att vår kontakt ska återställa den. Även om informationen cirkulerar mestadels krypterad, är det fortfarande ett problem, och det är vad de vill lösa med de applikationer som erbjuder P2P mellan webbläsare.

Reep.io är ett av dessa alternativ, en webbplats där vi kan dra en fil från vår dator och informera länken som genereras till en annan person, som kommer att börja ta emot filen omedelbart. Medan de två användarna är anslutna kommer överföringen att ske från slut till slut, utan att det är beroende av en central server.

Förutom att öka säkerheten eliminerar det storleksgränser, eftersom du kan skicka så mycket innehåll som du vill så länge kommunikationen inte bryts.

Idén är inte ny, vi har redan sett den med Send Anywhere och Infinit, eller med sendoid, dushare och pipebytes (alternativ som inte längre finns, diskuteras här i WWwhatsnew, 2011), men i det här fallet erbjuder de också möjligheten att förhandsgranska innehållet vi skickar (när det gäller bilder) eller streama video.