RedBox Instant, Netflix konkurrerande videostreamingtjänst, meddelar stängningen

RedBox Instant, Netflix konkurrerande videostreamingtjänst, meddelar stängningen

För ett tag sedan berättade vi om RedBox Instant – videostreamingtjänsten skapad tillsammans med Verizon- som tänker tävla med Netflix. Nu har RedBox Instant meddelat att det kommer att stängas den 7 oktober.

Detta är meddelandet som visas när du besöker webbplatsen, som kommer att förbli i drift till nästa dag 7. Med ett enkelt meddelande meddelar de sitt tillbakadragande och tackar sina användare för det förtroende de har lagt till dem. När det gäller orsakerna till stängningen, som anges i avsnittet med vanliga frågor och svar på webbplatsen, RedBox Instant slutar fungera på grund av att de inte har haft all den framgång de förväntade sig. Inga siffror har delats, men det verkar som om tjänsten hade förluster, förutom att nyligen ha haft säkerhetsproblem som tvingade åtkomst till webben att blockeras under en tid. De har utnyttjat uttalandet på sin webbplats för att rapportera att alla nuvarande RedBox Instant-kunder kommer att få full återbetalning för oktober månad.

På det här sättet säger streamingtjänsten, som bara var tillgänglig i USA, adjö till sin användargrupp för att inte ha kunnat tävla mot en gigant som Netflix.