Raspberry Foundation lanserar en ny version av sitt Raspberry Pi-format för industrier

ComputeModule3

Sedan Raspberry Foundation lanserade sin Raspberry Pi 3 har det funnits många tillfällen där de har talat om att lansera en version av Raspberry Pi 3 i Compute Module-format, riktat till företag och industrisektorer, med stor mottagning i Internet-sektorerna och hem- och kontorsautomation. Den dagen har kommit, har stiftelsen presenterat Compute Module 3 (CM3), baserad på Raspberry Pi 3-hårdvaran, som når upp till dubbelt så mycket RAM och upp till 10 gånger CPU-prestandan jämfört med den ursprungliga CM1.

CM3 finns i två varianter: den vanliga, med en BCM2837-processor upp till 1,2 GHz, 1 GB RAM och 4 GB eMMC-flashminne; och Lite-versionen, liknar den tidigare men istället för att ha ett inbyggt eMMC-flashminne som standard har det istället ett stiftuttag så att användarna kan välja att sätta in en eMMC-modul eller en SD-kortmodul, efter behov.Lanseringen av den nya Compute Module 3 gör inte den ursprungliga Module Compute, CM1, föråldrad, eftersom den enligt Raspberry Foundation kommer att positioneras som ett billigt och mindre kraftfullt alternativ för de situationer där prestanda för CM3 kan vara överdriven.

När det gäller priser är standard CM3 $ 30 och CM3 Lite på $ 25. Den ursprungliga CM1, som släpptes 2014, ligger också på $ 25. Med detta sagt är det också en nyhet att man från och med nu kan köpa enskilda enheter istället för förpackningar, vilket har varit fallet hittills. Fraktkostnader och skatter ingår inte i de angivna priserna.

För mer information kan de intresserade gå till det ursprungliga tillkännagivandet där detaljer och länkar till andra informationssidor finns.