Quip, online och samarbetsprocessor, lanserar sin första stabila version för Android

Spydighet

Cirka fyra månader har gått sedan vi först informerade dig om lanseringen av den samarbets- och online-textredigeraren Quip, skapad av både Bret Taylor, före detta CTO på Facebook, och Kevin Gibbs, skapare av Google Apps Engine, och mer nyligen informerar vi dig att inkludera möjligheten att importera filer från Microsoft Word, Dropbox, Google Drive och Evernote, där vi dessutom angav att du redan har sin mobilversion för Android i testfasen.

Testfasen har redan avslutats, så att den första stabila versionen av Quip för Android nu är tillgänglig, under version 1.0, som de anger i sitt tillkännagivande att det inte bara är en annan täckningsapplikation, eftersom den också utnyttjar en serie unika funktioner för Android. Erkännandet av Google-kontot på telefonen som undviker användningen av lösenord när det gäller identifiering, beställda aviseringar, stöd för tredjeparts tangentbord som SwifKey och Swipe, och stöd för både smartphones och surfplattor, är andra aspekter som nämns i nämnda meddelande.

Naturligtvis måste de intresserade ha Android-enheter från och med version 4.0 och vara tillgängliga på elva språk: engelska, franska, tyska, italienska, spanska, förenklad kinesiska, japanska, ryska, turkiska, brasilianska portugisiska och även på koreanska. Applikationen är tillgänglig på Google Play.

Enligt de uppgifter som erbjuds i tillkännagivandet täcks ett av de viktigaste användarkraven sedan dess lansering, vilket blir tillgängligt för 76% av världens mobila enheter, både mobiltelefoner och surfplattor, med tanke på att Android-systemet representerar 50% av smarta telefoner i USA samt 81% över hela världen.