Quantum University – Ny plattform för gratis onlinekurser på spanska

kvant

Eftersom Quantum University (universidadquantum.es) presenterar oss för det här nya projektet som idag öppnar sina dörrar för att erbjuda en bra samling gratis online-kurser, ett online-utbildningssystem som, som de säger oss, föddes inspirerat av Khan Academy och Udacity.

[…] Det erbjuder gratis och öppna kurser på ett sätt som deltagaren känner att de har läraren vid sin sida.

Bland listan över tillgängliga kurser kan vi hitta en av Initiation to Mandarn, en introduktionskurs till språket som är förberett för spansktalande.

Juan Manuel Mndez, grundaren, började förvandla idén till verklighet genom att delta i Call To Innovation-tävlingen vid Singularity University och utnyttja momentum för att slutföra projektet och publicera mandarinkursen.

Som du kan se i skärmdumpen ovan finns det andra riktigt intressanta ämnen som föreslås i detta projekt: QR-koder i undervisningen, Moodle-kurs för lärare, Advanced Moodle, Web 2.0 och dess tillämpningar inom utbildningsområdet … många av dem fokuserade på en av våra favoritämnen: utbildningsmiljön.

Det är inte den första plattformen för online-kurser på spanska som vi har tillgängliga, men det är en av dem som lovar att förnya sig i originalinnehåll som är 100% riktat till den spansktalande allmänheten (inga kurser på engelska översatta).

[…] Vi betonar innehållet och genererar en ny användarupplevelse med korta övningar och sedan övningar och övningar som underlättar deras assimilering.

Vi kommer att vara uppmärksamma på dess utveckling och vi kommer att berätta om projektets olika förslag.