Qasr – Augmented Reality på turistplatser

Qasr - Augmented Reality på turistplatser

Rafael Piernagorda, grundare av Digital Drimz, presenterar oss Qasr, en Augmented Reality-applikation som tillåter kulturella utrymmen att använda denna teknik för att erbjuda mer information till sina besökare.

Qasr använder avancerade geolokaliseringstekniker för att uppnå större precision i användarens position i små utrymmen, förutom att ha implementerat sin egen SDK för förstärkt verklighet, för att visa användarens intressepunkter.

De presenterar det på Google Play med en fråga som väcker uppmärksamhet:

Kan du tänka dig att besöka ett monumentalt ensemble laddat med en bok som tolkar monumentet, en kompass som leder dig genom dess interiör, en ljudguide som berättar varje framstående område och en karta så att du alltid vet vad du har framför dig?

Tack vare olika avtal med institutioner har de för närvarande tillämpning på olika platser av turistintresse, såsom Alczar de Jerez, Baelo Claudia (Cdiz) och Torreparedones (Crdoba), samt demonstrationer med Alhambra, Mrida, Miami Beach och Washington DC.

Applikationen är tillgänglig för Android gratis och innehåller ett Demo-monument som visar hur applikationen fungerar i offline-läge (om den inte finns i monumentet)

Vi lämnar dig nu med videopresentationen:

Vi har redan pratat med dig vid flera tillfällen om hur vi kan använda den utvidgade verkligheten i världen av utbildning, museer, marknadsföring, spel … vi kan inte sluta kommentera det uppenbara intresset det har för turism.