PUBG förbjuds i Nepal för alltför distraherande studenter

Imágenes de la cuenta de Instagram de PUBG

PUBG Instagram-kontobilder

PUBG och Fortnite är ögonblickets kungar i videospelvärlden, och det finns miljontals studenter som vet detta. Nu är det Nepal som föredrar att inte tillåta det.

Nepal har precis rapporterat att det förbjuder spel, enligt exemplet på vad som nyligen sågs i Indien, där i vissa städer spelare arresterades. De motiverar detta med att lekvåld är skadligt för barn, är för beroendeframkallande och barn distraheras från sin utbildning.

Enligt Sandip Adhikari, biträdande chef för Nepal Telecommunication Authority (NTA), genomfördes förbudet eftersom det är beroendeframkallande för barn och ungdomar. Han fortsatte med att säga att alla internetleverantörer, mobiloperatörer och nätverksleverantörer hade fått order om att blockera spelet. Förändringen trädde i kraft på torsdag, så det finns för närvarande inga spelare från den regionen.

Det finns inga rapporter om incidenter relaterade till PUBG-spelet, men jag känner till många klagomål från föräldrar som indikerar hur deras barn distraherades. Tydligen tror regeringen att förbudet mot ett spel kommer att lösa problemet, det finns så många alternativ för unga människor att förbli distraherade.

Att förbjuda spel är inte den bästa lösningen, men det är snabbare än att implementera ett utbildningssystem för föräldrar och barn som hjälper till att definiera ögonblick för vissa aktiviteter, förstå hur tekniken genomsyrar nya generationer och hur man kan upprätthålla en effektiv dialog inom familjer för att undvika sådana skadliga distraktioner.