Projekt för digital journalistik kan nu lämnas in för Googles fond på 150 miljoner euro

captura-66

I Googles blogg har de just meddelat att registrering har öppnats för att delta i Initiativ för digitala nyheter, en allians med elva europeiska nyhetsorganisationer som, som lanserades i april i år, vill stödja journalistik med hjälp av teknik och innovation.

Alla som arbetar i Europa inom informationssektorn kan skicka in sitt projekt till DNI Innovation Fund, där upp till 150 miljoner euro är reserverade för de mest ambitiösa.

Tanken är att främja nya sätt att tänka, att göra en ny typ av journalistik på Internet, att skapa nya affärsmodeller, och för detta har de skapat tre kategorier av finansiering som de beskriver i anteckningen.

På digitalnewsinitiative.com hittar du detaljer angående behörighetskriterier, villkor och ansökningsformulär. Tidsfristen för den här första omgången slutar den 4 december, så om du tror att ditt projekt kan revolutionera världen av digital journalistik, skynda dig.

På detta sätt vill Google sluta fred med media, som de i flera länder har kritiserat sin monopolställning, deras Google News-tjänst, deras makt i informationsvärlden … Google vill visa korten på bordet: om du vill göra en annan journalistik är vi med dig.