Problem med Google gynnar efter publicering av dokument av misstag

Problem med Google gynnar efter publicering av dokument av misstag

Sökjätten Google överraskar oss med en nyhetshistoria, och det är inte bra: Googles kurvor sjunker dramatiskt efter att företaget publicerat sina intäkter i förtid av en slump.

Google Investor Relations på Google Plus

Just denna torsdag morgon publicerade Google av misstag sina intäkter det här kvartalet, då de skulle komma fram i slutet av dagen. Publikationen avslöjade överraskande data och lägre intäkter än analytiker förväntade sig: som ett resultat och nästan omedelbart (faktiskt 20 minuter senare) föll Googles aktier mellan 9% och 10%.

Nyheten har haft stor inverkan, eftersom Googles egna webbplatser hittills har genererat 7,73 miljarder i försäljning och 3,13 miljarder med sitt distribuerade nätverk, plus det kapital som genererats med betalningar per klick, vilket har Det växte 33% jämfört med förra kvartalet förra året år och 6% mer än första kvartalet i år. Att känna till dessa uppgifter verkade nyheterna nästan omöjliga.

Och det är därför historien inte slutar här: höjden på problemet kom i Googles senare uttalande, när företaget förklarade det uppgifterna som publicerades i analysen var felaktiga och ofullständiga och skickades innan verkställande chef Larry Page granskade dem.

Trots att det varit ett misstag har händelsen uppenbarligen haft en stor negativ inverkan på Google och, förmodligen, hjälpte det inte det att skapa för mycket förtroende eller vinst. Förhoppningsvis efter att du har publicerat det slutliga resultatet kommer du att återfå investerarnas förtroende.

Går: ReadWriteWeb, VentureBeatOfullständigt dokument: sec.gov