Priset på ljuset, se kostnaderna för varje elavdelning per timme [Android]

Precio de la luz

Som många av er redan vet har denna månad april gått in med ett nytt prissystem för den variabla delen av elräkningen per timme, så att det inte blir detsamma att konsumera el vid en viss tidpunkt än vid en annan, så Det kommer att finnas Vi måste leta efter de timmar med lägre kostnader för att slå på vissa enheter för att spara på elräkningen. Ett bekvämt sätt att kontrollera de lämpligaste timmarna är efter Price of Light-applikationen, tillgänglig gratis på Google Play.

Priset på ljuset visa kostnaden per megawatt / timme för varje tidslucka, antingen för Spanien eller Portugal, som valts när applikationen startades för första gången, och visa de tidsluckor som har lägst kostnad jämfört med de med högsta kostnader. Dessutom tillåter det att upprätta ett antal varningar för att meddela de billigaste tidsluckorna inom den fastställda tidsperioden hela dagen, vilket gör det möjligt att justera elförbrukningen vid dessa tidpunkter, som kommenterats i Androidsis.

Genom konfigurationen av själva applikationen är det möjligt att fastställa möjligheten att ta emot varningar, aktiverade som standard, såväl som antalet automatiska varningar och de ögonblick som varningarna ska skickas från de exakta ögonblicken där de går in i egna platser upp till en timme före samma, liksom perioden för mottagande av meddelanden, fastställande av en initial tid och en sluttid.

Med detta fortsätter sökandet efter besparingar i elräkningen, vars konsultation nu kommer att ligga i din handflata tack vare Android-enheter, både från smartphones och surfplattor. För detta måste enheterna ha version 2.3 och senare.