Plex kommer till Xbox One för att förvandla konsolen till ett multimediecenter

Plex kommer till Xbox One för att förvandla konsolen till ett multimediecenter

Plex (plex.tv) är en extremt välkänd plattform som gör att vi kan förvandla en videolista från en dator till en ganska praktisk och attraktiv multimediaplattform, en plattform som från och med imorgon kommer att finnas tillgänglig för Xbox One.

Detta tillkännages i The Verge, där de indikerar att det kommer att vara ett av få alternativ som användare av den nya Microsoft-konsolen kommer att behöva visa multimediainnehållet som lagras på datorn i samma nätverk, något grundläggande för dem som har många videor. på hårddisken och vill ha sin egen netflix på storskärmen.

Kritiker av många för att vara ett incitament till piratkopiering, används Plex av audiovisuella kommunikationsproffs runt om i världen för att organisera inspelat innehåll och erbjuda det till kunderna på ett trevligt sätt, liksom de som har en hårddiskbackup av köpta filmer och erbjuder möjlighet att se beskrivningar, röster, skyltar och andra tärningar som erhållits från Internet.

Plex var redan kompatibelt med Xbox 360 över DLNA, men nu kan upplevelsen replikeras på den nya konsolen, som verkar ha glömt de mediacenterfunktioner som många använder.

Även om Plex är gratis kan endast prenumeranter (cirka $ 5 per månad) njuta av funktioner som Plex Sync, som låter dig ladda ner innehåll till din telefon eller surfplatta eller alternativet som lyckas ladda ner innehåll från Dropbox och Google Drive. Tyvärr, bara genom att betala kommer du att kunna komma åt en version för Xbox One, en version som också snart kommer att släppas för Xbox 360.