PlayStation 5 ger stöd för 8K, strålspårning och SSD

PS

Sony-teamet har länge höjt förväntningarna på en ny PlayStation-konsol, men detaljer har hållits hemliga fram till nu.

Mark Cerny, arkitekten för PS4, avslöjade några intressanta data för Wired-teamet, vilket bekräftar potentialen i PlayStation 5, som den hittills heter. Till exempel nämnde jag att PS5 kommer att ha en kombination av ny hårdvara, så det blir inte bara en ny version av den tidigare modellen.

Den här nya generationens konsol kommer att kunna erbjuda en mer uppslukande spelupplevelse med stöd för 8K-grafik och 3D-ljud tack vare hårdvaran och prestanda. Om vi ​​går igenom några av dess funktioner hittar vi en 8-kärnig processor som utnyttjar potentialen i den nya 7 mm Zen 2-arkitekturen, som ADM introducerade i november förra året.

Och GPU: n kommer att ha en anpassad installation baserad på andra AMD-flaggskeppsprodukter, nästa generations Radeon Navi-grafik, som förväntas presenteras på E3, som kommer att ske i juni. Tack vare detta är en av de stora nyheterna i PlayStation att den kommer att vara kompatibel med strålspårning.

Å andra sidan har de också bekräftat att den nya PlayStation kommer att vara kompatibel med PS4-spel, kommer att ha en fysisk läsare och SSD. Den här nya PlayStation-konsolen kommer inte att finnas tillgänglig i år, så användare måste vänta till 2020 för att testa dess dynamik.