”Piratbuktens fall är bara toppen av isberget”, säger de i Sverige.

"Piratbuktens fall är bara toppen av isberget", säger de i Sverige.

I Torrenfreak har de just gett mer information om operationen som genomförs i Sverige för att bekämpa piratkopiering, en operation som orsakade Piratbuktens fall.

Som kommenterats i artikeln kommenterade piratkopieringsteamet som ansvarade för raiden att det fortfarande finns 40 platser relaterade till torrent-sökning och filmströmning i samma datacenter, många av dem är helt aktiva, även om de inte har rapporterat varför de har inte ännu De har agerat på dem och de har agerat på TPB eller EZTV (vilket påverkades av operationen, även om den redan har återvänt online).

Tillsammans med The Pirate Bay föll också ZOINK, Torrage, Istole, Suprbay, Bayimg och Pastebay, även om många av de viktigaste torrent-sökmotorerna som finns idag fortsätter att fungera eftersom de inte är relaterade till landet.

Henrik Pontn, en advokat som specialiserat sig på ämnet, informerade TorrentFreak om att de fortfarande arbetar för att fortsätta att kollapsa webbplatser vars affärsmodell huvudsakligen bygger på distribution (antingen via direktarkiv eller torrent) av audiovisuellt innehåll som skyddas av upphovsrätten. .

Det som är viktigt är att inte falla i fällan att börja använda påstådda kloner och falska alternativ till The Pirate Bay, många bedragare har riktat människor till webbplatser med skadlig kod och har till och med försökt ta betalt för tillgång till torrents, med hjälp av bilden från TPB, när de bara visar en logotyp, en sökmotor och en skicka-knapp, med innehåll som har lite att göra med vad originalet erbjöd (jag menar inte klonen skapad av isohunt, en kopia av The Pirate Bay som blev ganska populär i senaste 24 timmarna, och ja till klonen av Costa Rica och några nya webbplatser som fortsätter att visas).

Bild: Hängen Kanonskottet och Vinden (c.

1680) – Willem van de Velde den yngre – Rijksmuseum, Amsterdam.

SK-A-1848