Pinbooster – första plattformsannonseringsplattform för Pinterest

Pinbooster - första plattformsannonseringsplattform för Pinterest

Pinbooster öppnar sina dörrar idag för att tillåta användare att tjäna pengar genom att repining reklammeddelanden från varumärken som har erbjudit sig att delta i sina kampanjer. Det är en start som erbjuder en affärsmodell via Pinterest, som har gått in på de 50 bästa webbplatserna med mest trafik i USA, som för närvarande har 25,3 miljoner besökare i det landet.

Pinbooster startade sina tjänster i en privat beta-fas i maj, där 1000 användare var registrerade som var intresserade av att delta och lämnade ytterligare 1 300 intresserade på väntelistan för att använda den här tjänsten. Det inspirerades av sponsrade tweets, och dess grundare, Dave Weinberg och Remer Ariel, har valt en liknande affärsmodell men fokuserat på Pinterest, som hittills ingen tjänst erbjöd något på samma linje.

Pinbooster arbetar direkt med annonsörer, varumärken och byråer som erbjuder dem de nödvändiga verktygen att segmentera betalningar från pinners av användare baserat på en serie kriterier såsom antal följare, platser, typ av pinnersoch nivåer av re-pins. Sedan går de till den tillgängliga panelen för att skapa kampanjer där de måste skapa meddelandena, inklusive foto och URL. Pinbooster kommer att sätta hashtag #ad automatiskt.

Från användarnas sida bör de bara ha ett Pinterest-konto. Pinbooster kommer att använda sin egen algoritm för att föreslå betalningsbeloppet till deltagande användare, även om de kan ställa in sina priser. Användare får i sina e-postinkorgar de lanserade kampanjer som de kommer att kunna acceptera, i vilket fall de kommer att kunna skriva om meddelandena, även om hashtaggen #ad inte borde saknas.

Hittills har 12 kampanjer erbjudits, med både stora och små företag. Det har varit fallet att få betala för en ny pin upp till $ 1000, medan andra användare bara har fått $ 1 bara för att testa systemet.

Länk: Pinbooster | Går: TechCrunch