PayPal presenterar ett nytt betalningssystem för fysiska butiker

PayPal

Paypal fortsätter i sin avsikt att vara favoritverktyget för både konsumenter och handlare för att låta dem genomföra ekonomiska transaktioner inget behov av att använda kreditkort eller kontanter, allt genom sin egen mobilapplikation. Och i den meningen återvänder det idag med ett nytt tillkännagivande som visar lanseringen av sitt nya betalningssystem via mobilen som kallas betalningskod, som kommer att finnas tillgänglig under första kvartalet 2014.

Tanken bakom detta system är att användaren, när han betalar, gör en registrering (checka in) på platsen för butiken där du hittar Paypal-mobilapplikationen (eller den specifika applikationen för säljaren själv), för vilken applikationen själv visar en QR-kod om butiken har en egen skanner, eller på annat sätt, en fyra -siffrig kod.

På konsumentsidan kommer de att ha fördelarna med att utbyta erbjudanden, presentkort, lojalitetsprogram eller motsvarande, liksom en snabb transaktion i sig, och på säljarens sida kommer de att ha den nuvarande tekniken tillgänglig utan behov av en ny . Ytterligare hårdvara, till exempel dina streckkodsläsare eller dina betalterminaler.

Uppenbarligen måste Paypal hitta formler för att uppmuntra användningen av sitt system vid betalningar, både till konsumenterna själva och till säljarna själva, som i sitt meddelande inte angav något namn på de deltagande säljarna.

Just nu förbinder de sig att ge oss mer information senare. Mycket arbete ligger framför oss för att ändra konsumenternas betalningsvanor, vana vid att betala med kort och kontanter.

Här är presentationsvideon: