Pandora, online-musikportalen, köper biljettförsäljningslösning

captura-90

450 miljoner dollar har spenderats av Pandora för att köpa Ticketfly, en biljettplattform för att börja erbjuda möjligheten att köpa konsertbiljetter.

Med denna riskabla och dyra rörelse har han för avsikt att tävla med deezer, spotify, apple-musik och andra spelare i sektorn som lämnar Pandora hörn, främst när det gäller gränser, eftersom Pandoras tillväxt är extremt begränsad (geografiskt sett).

Tanken är att när man lyssnar på musik med sin intelligenta rekommendationsalgoritm kan nya musikhändelser upptäckas, vilket erbjuder både dess rekommendation och möjligheten att skaffa biljetten.

Ticketfly är också fokuserat på Nordamerika, som redan arbetar med 1 200 platser och evenemangsarrangörer, alltid fokuserat på levande musik, även om det nyligen har tagit steg i sportevenemang, enligt TC.

På samma sätt som Pandora vet vad användare gillar att höra, även om de är okända grupper, kommer de att kunna rekommendera liveevenemang med attraktiv musik för var och en, vilket hjälper människor att upptäcka nya artister som kommer ut ur soffan.

En stor investering utan tvekan, även om det verkar som om de inte tänker hoppa till andra länder …