Palms Protection System, vinnarna av mentordagen och dess palmskyddssystem

Palms skyddssystem

Ett anti-gnagarsystem, ett DNI för palmerna på Kanarieöarna och en applikation som gör det möjligt att hantera underhållet av dessa växter. Det är tre av de lösningar som erbjuds av företaget Palms Protection System, en av vinnarna från det förra mentordagen.

Vi pratade med Claudio Adamo, en av cheferna för plattformen, som berättar att lösningen består av en fysisk del (anti-gnagersystemet) och en programvarudel (applikations- och kontrollpanelen).

Anti-gnagarsystemet som producerar och säljer till 30 euro per enhet hjälper till att undvika att företag som arbetar i palmer måste installera något sådant på egen hand, optimera sitt arbete för att inte ägna sig åt ett ämne som de ofta är omedveten om, men vad mer Det slår oss är den mest tekniska delen.

De har ett system som gör det möjligt att skapa en digitaliserad identitet (en Digital DNI) och därmed genomföra en certifierad, aktuell och detaljerad folkräkning av var och en av palmerna. De vill förenkla datainsamlingen och hanteringen och erbjuda ett hanterings-, analys- och programmeringssystem som kan gå långt för att minska underhållskostnaderna.

Den slutliga produkten kan konfigureras med appen, QR-koder eller NFC, vilket möjliggör geolokalisering, folkräkning och katalogisering av alla palmer. Därefter, och genom programvaran som designats av dem, kommer användarna att kunna läsa, spåra, uppdatera och certifiera alla ingripanden som utförs på var och en av handflatorna som har ringen fäst. Det är tanken, fotografera koden för varje palmträd och känn hela tiden dess underhållshistorik.

Som du kan se måste du ibland fokusera på att lösa problem som omger oss, observera och tänka på saker som kan hjälpa mycket i det dagliga arbetet hos många människor.