Page Speed ​​hoppar till Android för mobil webbsidor prestanda analys

Page Speed ​​hoppar till Android för mobil webbsidor prestanda analys

Det blir vanligt att när en webbplats lanseras eller uppdateras är den redan förberedd så att den kan visas i både webbläsare på stationära datorer och webbläsare på mobila enheter. Naturligtvis kan prestandan på båda plattformarna skilja sig, och lösningar måste hittas för att göra webbplatsen bättre, både i stationära webbläsare och i mobila terminaler.

För nästan ett år sedan lanserade Google sin Page Speed ​​för Google Chrome, som låter dig se laddningsprestanda på vilken skrivbordswebbplats som helst som visar de element som kan förbättras eller försämras när du laddar webbplatsen. Sidhastighet har just uppdaterats, vilket nu också möjliggör analys av mobilwebbplatser, så att samma webbplats som helhet kan ses både i dess stationära version och i mobila terminaler. För att göra detta kan Page Speed ​​ansluta till Chrome för Android, tillgängligt för terminaler med Android 4.0 eller högre, vilket är den som laddar det mobila webbinnehållet som ska analyseras.

Genom API: er för Chrome Developer Tools Extension gör Page Speed ​​det möjligt att känna till prestanda på mobilwebbplatser, identifiera de element som måste modifieras eller elimineras för en bättre belastning, förutom att optimera och förbättra HTML-, JavaScript- och CSS-koder, samt som filer med bilder, element som webbansvariga kan ladda ner och installera på sina servrar för att ersätta de aktuella elementen.

För att få sidhastigheten igång måste du bara installera Google Chrome-tillägget, aktivera fjärrfelsökning i Android Chrome-webbläsaren, gå till fjärrsidan för Chrome Developer Tools under localhost: 9222 och välj en flik som körs på Android-enhet.

Länk: Sidhastighet | Går: Google Developers Blog