Padlet, ett enkelt sätt att skapa en gemensam whiteboard online

Padlet

Padlet är ett utmärkt alternativ för att spara och dela olika multimediainnehåll utan att komplicera oss för många alternativ. Vi kan använda den som en personlig fil eller som en gemensam skrivtavla.

Padlets dynamik (ex Wallwisher) är väldigt enkel, den presenteras som ett tomt kort som vi kan använda efter önskemål genom att helt enkelt dra och släppa de element som vi vill spara bilder, videor, ljud, presentationer. Vi kan integrera innehåll från vår dator, webbkamera eller genom att infoga en URL.

Det har många anpassningsalternativ. Förutom att kunna lägga till titlar och beskrivningar till vart och ett av elementen som vi laddar upp till Padlet, kan vi välja att lägga till en bakgrundsbild, välja presentationsformat, konfigurera meddelanden, ange om det kommer att vara en offentlig eller privat whiteboard, bland andra alternativ.

Även om det inte är nödvändigt att registrera dig för att komma åt Padlet och skapa vårt styrelse, kan vi ha mer kontroll över alternativen om vi skapar ett konto. Sätten vi kan använda Padlet på är många, till exempel som en utbildningsresurs när vi implementerar ett enkelt sätt att skapa samarbetsprojekt, till exempel ett collage, skapa uppgiftslistor, dela information etc. Och utan tvekan är det en utmärkt alternativ för dem som inte har erfarenhet av att dela innehåll på webben, som äldre människor.

Om vi ​​vill se några kreativa idéer för hur man använder Padlet kan vi komma åt de offentliga styrelser som vissa användare har delat från plattformsgalleriet.