otogami – sökmotor för videospel, recensioner, erbjudanden, prisvarningar … viktigt

otogami

Låt oss prata igen om videospelvärlden och låt oss göra det med en huvudperson som inte kan missa i denna kategori. Detta är Otogami, ett projekt på spanska, som lanserades i juni 2012, vilket gör det möjligt för oss att hitta titlar från de mest olika genrerna och plattformarna, med en beskrivning av spelet och en lista över platser där vi kan skaffa det.

Otogami (otogami.com) baserar sin framgång på möjligheten att konfigurera varningar så att de automatiskt meddelar oss varje gång det är möjligt att köpa ett specifikt spel under det pris som vi anger. Det är projektets styrka, jämförelse av priser i olika källor, vilket hjälper till att alltid köpa med de bästa förutsättningarna. De inkluderar naturligtvis recensioner av varje titel, men de är inte exklusiva recensioner och texter som finns någon annanstans, det viktiga är prislistan för var och en.

David Bonilla, en av de ansvariga för projektet, berättar:

Det viktigaste med Otogami är DATA. Vi är besatta av informationens kvalitet, vi har mer än 8 miljoner historiska prisregister, med all den informationen är vi nära att veta när ett pris kommer att sjunka i priset.

De har sin egen anteckning, Otoscore, baserat på sin egen algoritm som inte betygsätter spelets kvalitet utan kvaliteten / priset. Det är, det är en dynamisk anteckning som varnar oss när den bästa tiden att köpa ett spel är.

Till skillnad från resten av butikerna hanterar vi verkligen spelets koncept, vilket i sin tur har n plattformar (PS3, 360, PC …) och n utgåvor (Standard, Collector), som gör att vi verkligen kan jämföra mellan alla utgåvor och berätta vilken som är billigast. Med en katalog med cirka 2200 spel och 70 000 aktiva erbjudanden är vi mycket nära att nå ångkatalogen.

Men de är inte bara baserade på att jämföra priser, de är uppmärksamma på ständig utveckling och har skapat ett schema med framtida utgåvor, klassificerade efter plattformar, hur kan det vara annars, tillgängligt på otogami.com/proxima-releases.

De har skapat några program som spårar de viktigaste videospelsbutikerna för att verifiera priset på varje titel fortlöpande, på otogami.com/status visar de status för var och en av dessa bots, en sida som hjälper oss att veta om priset på varje källa är uppdaterad eller nära uppdatering.

Byggd av spelare FÖR spelare, de tillkännager det på sociala nätverk, där de upprätthåller ganska aktiva profiler, svarar på sina följare och visar det innehåll som många förväntar sig. Skapad av David Bonilla, Jernimo Lpez och Candela Miln, är det viktigt för alla fans av ämnet, fans som kan begära nya funktioner på deras redan berömda RoadMap www.otogami.com/roadmap

Du kan läsa en intervju med dem på deusexmachina.es.