Origami Studio, verktyget för att skapa prototyper av appar som Facebook kommer att ge oss

origami Studio

Internt använder Facebook ett verktyg som heter Origami Studio för att prototypera dina applikationer.

Med detta system kan de simulera utseendet på alla applikationer direkt på datorn (fungerar bara på Mac) eller på en mobiltelefon som är ansluten till den. Du behöver bara ändra värdet på vissa variabler, definiera flödet av åtgärder och fastställa funktionen för varje skärm i appen som utvecklas så att Origami Studio visar den sista aspekten utan att ha skrivit en enda rad kod.

Aspekten, som visades denna vecka på konferensen som gavs av Facebook, visar en ganska intuitiv plattform som vi inom några månader kan använda gratis, eftersom företaget har visat intresse för att förvandla Origami Studio från ett internt verktyg till som kan användas av alla utvecklare eller applikationsdesigners när som helst.

De indikerar också att det finns flera gränser, eftersom det inte går att ändra formen på alla komponenter som visas där. Målet är att etablera samma designlinje inom Facebook-apparna, men det är möjligt att när det kommer ut offentligt blir det mer flexibelt än vad vi såg i presentationen.

Du kan se videon med dess funktion inom den här länken.