orboot, för att lära sig geografi med Augmented Reality

orboot

Medan Virtual Reality fortfarande håller på att växa och försöker sänka sina priser för att nå fler hem och samtidigt utöka utbudet av innehåll som är tillgängligt för denna teknik, fortsätter Augmented Reality att utvecklas i god takt.

I det här fallet talar vi om en jordglob som kan ses med en applikation speciellt utformad för att visa innehåll om den, ett nytt projekt som vill finansiera sig på kickstarter.

Idén är enkel: Ballongen uppfyller sitt uppdrag utan någon typ av applikation, eftersom den visar länderna och regionerna utan problem, men om vi vill öka dess verklighet kan vi fokusera en app för att visa data av alla slag, från typiska djur av ett område bestämt för att karakteristiska rätter av befolkningens kultur i de olika länderna i världen. De har också berättelser i ljudformat, men tyvärr bara på engelska.

Vi kan se naturens underverk, landsgränser (det är lätt att växla till det politiska kartläget med lämplig applikation), uppfinningar, monument … allt till ett pris som börjar på 30 dollar, det minsta paketet, som innehåller tre kategorier av information under kampanjen.

Orboot avser att samla in 15 000 dollar för att göra projektet verklighet och börja skicka det till hela världen med början i augusti i år, så vi kommer att hålla fingrarna korsade för att något liknande ska bli verklighet.