OpenAI: s MuseNet låter dig skapa musikaliska teman med artificiell intelligens

MuseNet

MuseNet är här, det nya djupa neurala nätverket för OpenAI-organisationen, som kan skapa obegränsade musikaliska teman, som kan använda upp till 10 olika musikinstrument som kombinerar dem med upp till 15 olika stilar, med möjligheten att till och med blanda olika stilar i kompositionerna själva.

Som de påpekar på MuseNet-webbplatsen kan detta neurala nätverk inte ha kunskap om musikteori för att genomföra dess kompositioner utan snarare ägnar sig åt strukturerna för musikaliska teman, med deras mönster, rytmer och stilar, för att utföra dina skapelser .

I hans utbildning har dussintals musikaliska teman i MIDI-format använts, från klassiska kompositörer till praktiskt taget samtida band, förutom att använda musikstilar från andra olika kulturer, såsom afrikanska, indiska och arabiska.

Med MuseNet finns det inga gränser för att skapa låtar

Allt detta har gett honom förmågan att flexibelt genomföra och överföra sina egna musikaliska kompositioner, så att han till och med kan skapa variationer på de ursprungliga musikaliska teman.

Användare som vill experimentera med MuseNet har till och med den 12 maj att göra det.

I sitt enkla läge kan de börja från grunden eller börja från ett musikstycke så att själva systemet fortsätter att skapa det musikaliska temat, enligt den valda kompositören eller stilen, medan de i avancerat läge kan interagera genom hela det musikaliska temat som det genereras i varje ögonblick.

Dessutom finns det på MuseNet-webbplatsen en serie musikprover som användare kan lyssna på själva de neurala nätverksutvecklarnas musikskapelser.

Efter den 12 maj kommer MuseNet att vara stängd för allmänheten och vissa justeringar kommer att göras baserat på användarens feedback. Veckor senare öppnas din källkod delvis.