Om RYYB-sensorn på Huawei P30 Pro och problemen vi har hittat

sshot-47

Vi har gjort många tester på kameran på Huawei P30 Pro, men innan vi publicerar en video med detaljerna i den, har vi beslutat att bara göra en som pratar om RYYB-sensorn och de problem den har.

Som du ser i videon har beslutet att byta från RGGB till RYYB varit riskabelt, även om det inte är första gången i historien som ett sådant steg har tagits. Sensorn på den nya Huawei-mobilen fångar mycket mer ljus, och det märks i nattfotografering (det visar soooo), men det genererar några problem som vi har visat i vissa inspelningar.

Både när vi tar bilder och när vi spelar in videor har vi sett magenta toner på vissa oväntade platser, som vi visade i denna Instagram-video för några dagar sedan, men det var inte det enda fallet, dessa magenta visas i olika situationer.

På bilden ovan är det möjligt att se hur det kan påverka ett foto: vid zoomning ser du magenta reflektioner, men problemet är mycket mer uppenbart när du gör en video med många reflektioner av solljus och vatten:

Som du kan se kan det få mycket uppmärksamhet, även om det är möjligt att de kommer att kunna korrigera det genom programvara i någon framtida version. Vi är uppmärksamma.

Den översta videon är lång, men det är värt att titta för att bättre förstå hur färginspelning fungerar i fotografivärlden.