Om ny teknik för att ansluta online- och offline-miljön vid försäljningsstället

pos

Hittills samtalet digitalisering av detaljhandeln Det var begränsat till införandet av automatiserade betalningssystem eller interaktiva skärmar för att visa produkter eller annonser. På senare tid har vi dock bevittnat en verklig revolution inom detta område med framväxten av en ny generation teknik för detaljhandeln. Lokalerna för detta nya koncept är tydliga: koppla samman information, människor och deras enheter för att hjälpa köpare att köpa bättre och säljare att sälja mer.

Olika exempel på detta nya koncept har redan kommit fram. Detta är fallet med Sephoraque, för att underlätta tillgången till produktinformation för kunder, placerade QR-koder på produkterna i butiken så att dess kunder kunde få tillgång till dess egenskaper och läsa andra användares åsikter. Ett annat välkänt klädmärke, Diesel, designade en åtgärd för att förbättra den sociala dimensionen av shoppingfenomenet, med speglar i inredningsrummen som gör det möjligt att ansluta till Facebook för att dela upplevelsen med vänner. lagra speglar för att visa produktinformation när kunden närmar sig en spegel.

Enligt studien kan vi skilja mellan tre typer av teknik för detaljhandeln:

ACT- (Assistive Consumer Technology): Det är teknologianropet för att hjälpa konsumenter under inköpsprocessen. Ett bra exempel på användningen av denna typ av teknik är Apple Stores, där kunden via sina surfplattor kan begära hjälp från en säljare. skanna produkter med dina egna enheter för mer information och läs kommentarer från andra användare. Klädmärket C&A valde också det här alternativet och placerade en räknare av likes på alla sina galgar så att användarna kunde välja vilka som var de mest populära föremålen i butiken. .

ART – (Assistive Retailer Technology): Det är teknikuppmaningen att hjälpa återförsäljare under försäljningsprocessen och kan materialiseras i skapandet av intelligenta shoppingupplevelser som genererar kundlojalitet och utlöser det så kallade word of mouth. Enligt rapporten har implementeringen av denna typ av teknik i amerikanska återförsäljare ökat försäljningen med 35%. Dessutom använder de största varuhusen i USA, som Nordstrom och JC Penney, gradvis denna typ av teknik i sina utrymmen. Detta är fallet med Neiman Marcus, vars leverantörer har en teknik som gör det möjligt för dem att känna till kunddata (CRM) för att anpassa serviceupplevelsen.

RETAILTAINMENT (Consumer Entertainng Technology): Förutom utvecklingen av teknologier för att hjälpa till med försäljningsprocessen visar vi också en exponentiell tillväxt av den så kallade detaljhandelsteknologin som utformats, inte för att hjälpa köpare utan för att underhålla dem. Faktum är att shopping kan uppfattas som en uppgift, men det är utan tvekan också en aktivitet som är nära kopplad till underhållning, nöje och fritid. Således introducerar många organisationer denna typ av teknik för att locka konsumenter och få dem att delta i shoppingupplevelsen. Till exempel använder detaljhandelsjätten Walmart förstärkt verklighet i en smartphone-app för att leva upp leksakerna som finns i dess avsnitt.

Från Social-Buy.com påpekade vi redan i e-boken Trender in Social Commerce 2013, att skapandet av broar mellan online och offline-världen kommer att markera agendan för många organisationer under nästa år. Det är mer; Båda utrymmena bör betraktas som en enda inköpsmiljö, där användare kan skapa de kombinationer som de anser lämpliga beroende på ögonblick, behov och den enhet som är tillgänglig för dem. Denna rapport belyser behovet av ett paradigmskifte eftersom det inte är ett enkelt sätt utan snarare det sätt på vilket konsumenter redan köper och kommer att fortsätta att göra det i framtiden.

Skriven av Social-buy.com för WWWhatsnew.com

Mer information: slideshare.net/Social-Buy