Om användningen av mobiltelefoner i Spanien

navegacin mvil

Eftersom jobandtalent (jobandtalent.com) skicka oss en infografik som visar data relaterade till användningen av smartphones i vårt land. Uppgifterna har hämtats från information genererad av App Date, Comscore Report och den femte årliga IAB Spain Mobile Marketing Study, samt från en undersökning av nästan 4000 användare av jobandtalent.

Som vi ser är Spanien ett land där smarttelefonen har en enorm användning, bättre än i andra europeiska länder. Med mer än 6 timmars daglig navigering kommer redan 15% av all trafik från mobila enheter.

Användningen som vi ger till mobiltelefonen är väldigt varierad, vilket vi kan se i andra delen. Det finns 22 miljoner spanjorer med i genomsnitt 4 miljoner nedladdningar per dag enbart under 2012, bland dem som är mest nedladdade är de som är relaterade till kommunikation, e-post och sociala nätverk.

I den sista delen av infografiken visar de hur tusentals användare varje dag överför sin dagliga upplevelse till mobilapplikationer, men när det gäller sysselsättning finns det inte mycket tekniska framsteg som gör att samma erfarenhet kan överföras.

Vi får veta att 26% av jobandtalentanvändarna kommer till jobbportalen från mobila enheter. 81% av användarna av plattformen tror att jobbsökningen om två år kommer att ske huvudsakligen från mobiltelefonen.

Bland de problem som de som söker anställning från mobilen har vi funktionerna att importera CV och den tid som spenderas, vilket är mycket större än vad som investeras idag från datorn.