Oculus vill skapa en MMO med Facebook

Oculus Rift

För drygt en månad sedan läste vi de stora nyheterna: Facebook köpte företaget som ansvarar för att utveckla Oculus Rift virtual reality-uppsättning för 2 miljarder dollar.

Först visste vi inte vilka nya överraskningar detta förvärv skulle ge oss, förutom att Oculus kunde bygga fler virtual reality-uppsättningar för mindre pengar och av bättre kvalitet medan Facebook uppfann tekniken. Nu läser vi i Verge några uttalanden i TechCrunch Disrupt där VD för Oculus Rift, Brendan Iribe, kommenterar möjligheten att bygga ett massivt multiplayer online-spel (MMO) som använder Facebook och Oculus egenskaper och som erbjuder en upplevelse samtidigt för sina miljarder användare, det vill säga ett spel som kan stödja dessa användares virtuella närvaro.

Uppenbarligen finns det vissa begränsningar när det gäller servrar som stöder den volymen spelare, men Facebook-nätverket är ett intressant första steg att börja. En annan positiv punkt för det framtida spelet som Oculus-teamet kan publicera är att Facebook erbjuder några fördelar som traditionella videospelföretag inte erbjuder, till exempel antalet fasta användare som förmodligen kommer att testa produkten.

Sammanfattningsvis finns det fortfarande tid för oss att se publiceringen av ett spel av dessa dimensioner, men det är intuitivt att detta kan vara en av de nya egenskaperna som definierar framtidens sociala nätverk.