Obsidian Secure Messenger, säker meddelande baserad på blockchain, anländer

ObsidianSecureMessenger

Inom segmentet för mobila meddelandetjänster hittar vi ett brett utbud av möjliga alternativ, bland vilka vi kan välja de som bäst uppfyller våra specifikationer.

Och inom mobila meddelandetjänster hittar vi också en del av dem som gör det möjligt för oss att ha helt säker kommunikation, även anonym i vissa fall, där det inte kommer att vara nödvändigt för oss att behöva dela data som våra telefonnummer för att lokaliseras och kontaktas, dela bara ett ID som vi kan generera eller som systemet kommer att generera åt oss.

Och som har blivit vanligt på senare tid, hittar vi också säkra meddelandetjänster baserade på blockchain-teknik. Tja, vid den här tiden kommer jag att presentera dig för en av dem, som för närvarande befinner sig i sin offentliga alfafas.

Säker budbärare, med slumpmässigt genererat offentligt ID

Detta är Obsidian Secure Messenger, som tillhör Obsidian Platform, baserat på Stratis Blockchain-plattformen och tillgänglig för Android-enheter. När din applikation har installerats från Google Play Butik har användare möjlighet att importera sina nuvarande konton eller skapa nya.

I det andra fallet måste de börja om från början och de kommer att vägledas för att skapa dem. Det första steget är skapandet av Master Seed, ett tillräckligt långt personligt lösenord som, för att underlätta memorering, kommer att representeras av totalt 12 slumpmässiga ord.

Nästa steg är skapandet av OSM-identiteten, som genereras automatiskt och är den som måste delas med andra kontakter. Nästa steg blir att lägga till kontakter genom sina respektive OSM-identiteter, och väl, här kommer den del som har fångat min uppmärksamhet mest: att göra en serie fjärrkontroller tillgängliga så att tredje parter kan kontakta sig själva.

Användare kommer att kunna utfärda fjärrkontroller som ska kontaktas, och kunna lägga till nya när de nuvarande tar slut. För närvarande är plånboken inte tillgänglig i den nuvarande alfaversionen.

Utan tvekan står vi inför situationer som genom blockchain främjar säker och skräppostfri kommunikation. I detta avseende pratade vi nyligen om Dmail, där användningen av dina tokens kommer att vara nödvändig för signaturen av e-postmeddelanden att skicka, och idag visste jag också om förekomsten av BitBounce, en e-postfiltreringstjänst, som uppmanar dig att betala en liten summa till avsändarna, medan mottagarna kompenseras för att ta emot meddelanden från okända avsändare.

Vad vi inte vet är om dessa tjänster så småningom kommer att accepteras av allmänheten, mer vana vid att använda internettjänster gratis och mindre vana vid att betala för att skicka meddelanden eller låta dem tas emot.

Inom blockchain-baserade tjänster finns det också de som betalar användare i kryptovalutor för att delta på olika sätt, och faktiskt i det nya sociala nätverket Howdoo, i väntan på offentlig öppning, kommer deltagarnas deltagande att uppmuntras genom spelprocesser. , samtidigt som innehållsskapare får ersättning.

Fokuserar på fallet med Obsidian Secure Messenger, Obsidian-plattformen, till vilken den tillhör, är öppen källkod, och dess källkod kan konsulteras via GitHub. De intresserade kan också delta från Discord, Reddit och Twitter.