Nytt Google-patent: en kö för att slå träffande fotgängare

cola

När en bil träffar en fotgängare inträffar offret flera slag och det är ofta efter den första kollisionen som personen dödas.

Med den tanken i åtanke har de lämnat in ett patent på Google som beskriver en svans som skulle drabba människor till bilen efter första kollisionen och därmed förhindra att den flyger iväg och orsakar slag i huvudet eller sedan körs över av andra fordon (eller vid bilens hjul som är ansvariga för kollisionen).

Svansen skulle vara under ett speciellt skydd. När kollisionen inträffar kommer svansen att dyka upp och träffa motivet som visas i figuren ovan.

Även om detta patent kan tyckas avvika från Googles bransch är det viktigt att komma ihåg den investering du gör i en värld av autonoma bilar. Om vi ​​har förarlösa bilar som har en anordning för att lämna ett möjligt offer för en träff, kommer antalet dödsfall som undviks att bli betydande.

Målet är att ha det bara tillgängligt i sina autonoma bilar, även om idén kan börja ta form bland tillverkarna och, vem vet, vara en standard i alla fordon.