Nytt för att identifiera Uber som ska hämta dig: Färgade LED-lampor

led colores uber

GPS och att känna till modellen och registreringsskylten för Uber-bilen som kommer för att hämta dig är tillräckligt för att du ska känna igen den omedelbart så snart den anländer till din dörr, men om det är en händelse som en nattkonsert, saker är komplicerade eftersom det kan vara många andra deltagare som kommer att ha beställt en Uber också, eller det finns helt enkelt flera bilar som matchar beskrivningen som visas i appen och det är inte så lätt att läsa skyltar vid den tiden för att hitta motsvarande.

Tja, i Uber har de som vanligt betraktat som ett lite attackerat problem, och i Seattle (USA) testet av en teknikpraxis som kallas SPOT. Den smarta idén är inget annat än färgade LED-lampor ordnade på vindrutan på Uber-bilar, färger som ändras beroende på vem som väntar. Så om du lämnar konserten eller om du befinner dig mitt i en trångt och / eller mörk plats, räcker det att du tar ut din mobil och väljer Uber-appen en färg från ett halvt dussin tillgängligt.

Uber-bilen kommer omedelbart att ta emot beställningen och den ljusanordning som pryder den tar den valda färgen så att dess identifiering också är omedelbar. Till och med kan du signalera till föraren genom att helt sätta på mobilskärmen med samma färg, vilket kan göras bara genom att trycka på den färgpalett som krävs för föregående val. Och klart, mötet görs enklare och bekvämare för både användare och förare eftersom det minskar en eventuell tidsförlust.

Som vanligt är det enda som finns kvar att vänta på att testerna har passerat och att funktionen ska spridas till andra regioner i USA och resten av världen.

Mer information: Nyhetswebbplats för Uber