programar

Nya gratis programmeringskurser: Javascript, Node.js, Ruby on Rails och REST-tjänster

program

Från keepcoding presentera oss idag två online-kurser som har sänkt sitt pris för att erbjuda sig gratis på sin plattform:

1.Introduktion till Javascript och Node.js

Det här är en kurs som introducerar Javascript, ett språk som finns på praktiskt taget vilken sida som helst på Internet. I samma kurs presenteras den Node.js, en av de bäst betalade teknikerna för tillfället, som kan erbjuda möjligheten att skapa samtidiga applikationsservrar med ganska bra prestanda.

2. Introduktion till Ruby on Rails och GRATIS REST-tjänster

Ruby on Rails Det är ett språk som många rekommenderar för att utveckla webbapplikationer, det är faktiskt ett av de föredragna för de som börjar i programmeringsvärlden. Det är ett av de tio språk som mest efterfrågas av företag inom och utanför Europa, eftersom det kräver färre kodrader för att utföra samma funktioner som andra liknande språk.

Det är viktigt att notera att dessa gratiskurser är inledande och att lärande av ett programmeringsspråk inte gör en programmerare, eftersom det kräver mycket erfarenhet, kunskap om algoritmer och logik, deltagande i forum och ett stort antal ytterligare aktiviteter som skiljer En nybörjare för en programmeringsspricka, men de hjälper till att bättre förstå sammanhanget för var och en av de presenterade teknikerna.