New CEO of Mozilla: the creator of Javascript

Ny VD för Mozilla: skaparen av Javascript

Ny VD för Mozilla: skaparen av Javascript

Mozilla, företaget som ansvarar för den välkända Firefox-webbläsaren, har lyckats besluta om en ny VD efter att Gary Kovacs lämnade företaget för ett år sedan. Han heter Brendan Eich, han är tidigare CTO för samma företag och med honom kommer en annan betydande förändring: från och med nu kommer Mozilla att börja fokusera på operativsystemet Firefox OS som huvudmål och ta webbläsaren till andra plats.

Tala lite mer om den nya VD: n, Eich är känd i denna sektor för att ha uppfunnit JavaScript 1995, och redan i samma Mozilla var han en av de första utvecklarna av Netscape Navigator – så han gick också in i Firefox utvecklingsgrupp så snart när konceptet föddes. Det har varit sedan augusti 2005 CTO för Mozilla, och även dess produktchef.

Vi läser på Zdnet uttalanden av samma Eich där han förklarar att han har fokuserat mer på att vara chef än i att utföra tekniskt arbete, som från och med nu fortsätter med samma men kontrollerar alla delar av Mozilla, inklusive marknadsföring.

Som vi nämnde i början kommer företagets huvudmål nu att vara att fokusera på Firefox OS och ge det högsta prioritet, särskilt när det gäller mobilintegration.