Ny portal för Royal Academy of Language och ny åtkomst för direkt konsultation av online-ordboken

verklig akademia de la lengua

De som regelbundet besöker webbplatsen för Royal Academy of Language (rae.es), något viktigt för att hålla vårt språk i gott skick, kunde du ha sett att en ny version finns tillgänglig, med flera avsnitt som visar nyheter relaterade till institutionen och spanska.

På den nya webbplatsen kan vi läsa nyheterna där de kommenterar detaljerna i den här nya versionen, sponsrad av Telefnica, en adaptiv version som kan konsulteras från vilken enhet som helst.

En av de viktigaste ändringarna är relaterad till åtkomst till ordbokens direkta fråga. Det är viktigt att komma ihåg det i rae.es vi har alltid haft möjlighet att söka i definitionen av vilket ord som helst med både en sökmotor och en direkt url url; det är den här webbadressen som har modifierats och nu är det nödvändigt att skriva den på följande sätt:

drae22.rae.es/ord du vill rådfråga

Om vi ​​till exempel vill hitta bloggdefinitionen kan vi komma åt drae22.rae.es/blog, och endast ändra den sista delen av webbadressen som anges ovan.

I portalen har vi också tillgång till Pan-Hispanic Dictionary of Doubts, perfekt för att lösa vanliga tvivel (endast / endast, för / varför / varför, etc.), och vid Ny historisk ordbok för spanska, som presenterar utvecklingen av det spanska lexikonet över tid, båda alternativen finns i menyn till vänster.