Ny Picmonkey-funktion för att skapa ett snyggt collage

collage picmonkey (1)

Utnyttja dess exponentiella popularitet och den goda mottagning som Picniks utmärkta efterföljare fotoredigerare har haft bland allmänheten – som vi redan har publicerat en steg-för-steg-redigeringsguide – har utvecklarna av Picmonkey äntligen lanserat möjligheten att skapa collage, en av de funktioner som extraherades mest efter avslutningen av Picnic. Så enkelt är det att använda verktyget:

Välja collagemallen

Gå till Picmonkey.com och nu istället för att klicka Redigera en Bild, klicka på rutan där det står Skapa ett kollage. Vänta några sekunder medan redigeraren laddar. Där kan du se alla funktioner sammanfattade i tre små och magiska knappar till vänster på skärmen.

Den första knappen är att ladda upp och flytta bilderna, den andra att välja mall för collage och den tredje som gör några ändringar. Det intressanta är att det inte finns någon korrekt ordning så att du kan bläddra mellan dem och ångra och göra om ändringar (förutom knapparna längst ner) utan problem. Min rekommendation är att börja med knapp nummer två.

Nästan ett dussin uppsättningar mallar visas nästa, från bildremsor och rutnät till andra lika ljusa som den så kallade FB-omslag som du kan göra en omslagsbild för Facebook-bio. Detta kommer att vara det schema som ska användas.

Laddar bilderna

Nu är det dags att ladda upp bilderna. Vi återgår till föregående avsnitt genom att klicka på den första knappen till vänster och sedan klicka på lådan Ladda upp foton. Vi väljer bilderna från vår dator och voila, subtraherar dem genom att dra dem från panelen till varje rektangel i mallen.

Polering av collage

Har du lämnats i fel position? oroa dig inte, du kan dra dem från en låda eller dra i dem för att ordna om dem; Gillar du inte mallen längre? du behöver inte oroa dig, du kan välja en annan utan problem. Eftersom de är redo kan du lämna det så och gå till knapp Spara från det översta avsnittet för att spara ändringar, om du inte vill ha något annat …

Hur man glömmer bort den tredje knappen till vänster, ikonen på målarens palett. Klicka på den för att komma in för att ändra några detaljer om collage:

Mellanrum: För att ändra utrymmet mellan bilderna, gör det större eller ta bort det.Hörnavrundning: Att avrunda kanterna på varje bild.Färg: För att ändra bakgrundsfärgen på collage.Färg transparent bakgrund: Om du inte vill lämna den bottenlös, transparent och i PNG, kanske för att ge den en ny behandling innan du publicerar den i din biografi.

Med allt detta saknar du fortfarande Picnik? Förresten, tack igen – eftersom jag också använde dem med Google Plus Creative Kit -, användaren Mr. Nomind på Flickr för sina foton under CC-licens.