Ny mobilversion av Wikipedia tillkännagavs med övervakning av innehållsförändringar

wikipedia

På Wikimedia-bloggen tillkännager de nyheter på webbversionen av Wikipedia, perfekta för dem som vill få information om den senaste versionen av vilken sida som helst i systemet.

Genom att registrera kan vi ange våra övervakningslista, listan över sidor som vi vill övervaka, som är möjligt att se från mobilens alla ändringar som görs när som helst (även perfekt för att upptäcka och rapportera handlingar av informativ vandalism, till exempel).

Målet är också att locka nya användare, människor som kanske inte vet att de själva har makten att redigera innehåll på Wikipedia och som därmed kan förstå den ständiga utvecklingen av innehållet i detta projekt.

I den övre miniatyren (du kan klicka på den för att se fångsten i full storlek) kan du se ett exempel på den nya aspekten av mobil wikipedia, en version som fortsätter att utvecklas, eftersom de rapporterar att det i framtiden kommer att vara möjligt att lägga till foton i artiklar från mobilen, göra små redigeringar etc.

Under den senaste månaden konsulterades 3 miljarder Wikipedia-sidor från mobiltelefoner runt om i världen, ett nummer som är tillräckligt viktigt för att lägga mycket arbete på en alltmer användbar version för alla.