Ny militär teknik för att skicka och ta emot meddelanden genom benen

captura-117

När du är mitt i en strid är det för mycket externt ljud för att lyssna på meddelanden på det traditionella sättet, varför ett alternativt system har arbetat för att skicka och ta emot dem utan att använda dina öron.

Projektet, som kommer att presenteras inom några dagar i London vid Defence and Security Equipment International-evenemanget, är baserat på en ny radioteknik som gör det möjligt för krigare att prata med varandra genom att använda sina ben för att överföra och lyssna på meddelanden och hoppa örat och trumhinnan och når direkt till innerörat.

Tekniken omvandlar ljudvågor till vibrationer som skickas genom skallen i benet direkt till snäckan, vilket översätts till nervimpulser som hjärnan förstår.

De kommenterar detaljerna i foxnews, där de indikerar att människokroppens naturliga förmåga används för att överföra ljud genom benet, i detta fall genom användarens hjälm.

Utvecklad av BAE Systems, prototypen för ljudemission av körning vara Den använder tekniker som redan ses i kommersiella headset och anpassar tillverkningsprocessen för att minska tid och kostnad.

Även om det för tillfället bara är för militärt bruk, vet vi alla att många av de tekniska framstegen i mänsklighetens historia gjordes med samma mål: att vinna krig.