Ny Google AdMob-e-bok om intäktsgenerering för mobilappar [Gratis]

monetizacion google

För dem som vill lära sig hur man tjänar pengar på sina mobilappar, här är den nya nybörjarhandboken till Google AdMob-intäktsplattform. Hans namn ärNo-nonsense Guide to App MonetizationDen kommer i form av en gratis e-bok och innehåller en omfattande förklaring av relevanta begrepp i ämnet tillsammans med värdefulla exempel och tips.

Det finns tre huvudavsnitt.Den första som fick veta, på ett jämförande sätt, med fördelar och nackdelar, 7 tillgängliga affärsmodeller för intäktsgenerering: Premium, med annonser, freemium, e-handelsstil, per prenumeration, med köp i appar och hybrid.

Den andra delen underlättar beslutet om vilken monetiseringsmodell för de presenterade att välja. För att göra detta utvecklar den ett slags frågeformulär för att lokalisera sig i termer av publik, proportionerligt värde och tänka på reklamkampanjer, naturligtvis, med exempel på vad som har arbetats med i en berömd app.

Den sista delen har att göra med hur man kan omsätta monetiseringsstrategin i praktiken och hur man håller den igång med vissa överväganden: datahantering, erbjudande av värde innan annonser, tänkande globalt etc.

Hur som helst, klicka bara på den här länken och fyll i ett litet formulär för att ladda ner en kopia av e-boken. [Go: AdMob official blog | Image: AdMob]