Ny Firefox-uppdatering och andra nyhetsfokuserade nyheter

EscudoSeguridadFirefox

Mozilla Foundation har alltid tagit hänsyn till användarnas integritet i Firefox, även långt före de skandaler som orsakats av vissa sociala plattformar de senaste åren. Därför har Firefox inte gått med i trenden med ökande integritetsproblem, men har redan satt användarnas integritet först sedan långt tidigare. Nu släpper Mozilla Foundation en ny Firefox-uppdatering som gräver in i den nya metoden för antikrypning och håller användarna ännu säkrare när de är online. Å ena sidan, i den nya versionen av Firefox, nya Firefox-användare har Enhanced Tracking Protection aktiverat som standard som en del av standardkonfigurationen, vilket gör det möjligt att blockera kända spårningskakor från tredje part, som också fungerar transparent för användarna själva, som bara vet om de ovannämnda kakorna blockeras om de ser en sköld med bokstaven i av adresser. De som vill göra det, oavsett anledning, kan inaktivera blockering av spårningskakor för specifika webbplatser. Mozilla noterar att befintliga användare kommer att ha Förbättrat spårningsskydd som standard de närmaste månaderna, utan behov av ändringar. Om du inte vill vänta kan du alltid aktivera det manuellt.

Ny version av Facebook Container, nu kraftfullare

Bortsett från denna nyhet för Firefox har Mozilla Foundation också meddelat lanseringen av en ny version av Facebook Container, dess komplement som tillåter användare att isolera sin webbaktivitet från Facebooks kontroll och övervakning. Den nya versionen har lagt till möjligheten att förhindra Facebook från att spåra användare på de webbplatser som har inbyggda Facebook-funktioner, till exempel Gilla och Dela-knapparna. Användare kommer att märka att tillägget blockerar anslutningar till servrar på Facebook. Facebook genom ett lila märke nära dessa knappar.

Ny Firefox Lockwise för skrivbordet, vilket underlättar säker hantering av lösenord med Firefox

Kommer också nytt Firefox-tillägg Lockwise, tidigare kallat Firefox Lockbox, för versionen av Firefox för stationära datorer, som gör det möjligt för användare att hantera sina lösenord på ett säkert sätt och kunna använda dem både från stationära datorer och mobila enheter. Enligt Mozilla Foundation tillåter Firefox Lockwise inte bara att lösenord lagras, redigeras och nås utan kommer också att underlätta inloggning varhelst lösenord krävs.

Ny kontrollpanel i Firefox Monitor

Och slutligen, den kostnadsfria Firefox Monitor-tjänsten, som gör det möjligt för användare att varnas när deras e-postadresser har äventyrats i de tjänster där de har använts och har fått dataläckage. lägg nu till en instrumentpanel som låter användare spåra flera e-postadresserEnligt Mozilla Foundation kommer användarna att kunna identifiera från överträdelsepanelen, en sammanfattning med e-postadresserna som spåras, dataläckage som kan ha äventyrat deras information, och om några av lösenorden kunde ha läckt ut i sådan data läckage. Användare kommer att kunna ställa in en av e-postadresserna som spåras som huvudadress så att de får alla aviseringar och varningar i den.Bildkredit: Fundacion Mozilla