Ntaxi, ett program som hjälper oss att dela taxi med andra människor

captura-171

Det finns många lösningar på marknaden för att beställa en taxi i olika städer runt om i världen.

Dessa typer av applikationer är redan så populära att det är svårt att hitta personer som fortsätter att beställa en taxi per telefon, användarna föredrar deras smartphone, med kartan som visar positionen för bilen som kommer att leta efter dig.

Idag presenteras ett nytt förslag i denna kategori, Ntaxi, med en slående skillnad: det är förberett så att användarna kan begära att dela en taxi och därmed dela upp kostnaderna.

Tillgängligt för Android och iOS, för närvarande endast i staden Barcelona (de arbetar redan på utvidgningen), det beräknar rutten i realtid varje gång du begär att dela en taxi med andra människor.

Denna nya rutt kommer att definieras utifrån användarnas destinationer och alltid tänka på de ekonomiska fördelarna, programmerade för att uppnå upp till 60% besparingar.

Tanken är inte att dela ursprung och destination, målet är att en del av resan också kan delas.

Denna ekonomiska uppdelning utförs inte på personlig nivå, det är taxichauffören som har utvecklat en app för detta ändamål, enligt de ansvariga för den.

Om behovet av användningsfrekvens berättar de för oss:

(…) det är inte nödvändigt att använda det för mycket, för även om den person du vill dela inte är på din rutt, om du har aktiverat delningsalternativet, kommer appen att meddela taxichauffören om den lämpligaste vägen han kan omdefiniera rutten för att kunna plocka upp de andra användarna, förutsatt att det finns en betydande besparing för dem alla, och det inte finns någon betydande tidsskillnad.

Originalidé utan tvekan.