modalvr

Nolan Bushnell, grundare av Atari, lanserar Modal VR, ett Virtual Reality-företag för företag

modalvr

Nolan Bushnell, grundare av Atari och pionjär inom videospel, tillsammans med Chuck E. Cheese, lanserar Modal VR, ett nytt företag fokuserat på näringslivet med målet att de kan få sina respektive uppslukande Virtual Reality-upplevelser för att tillämpa dem i olika fält.

I spetsen för det nya företaget står Jason Crawford som VD och är också den som startade utvecklingen av Modal VR-teknik för några år sedan i syfte att skapa en Virtual Reality-plattform för företag.På detta sätt är Modal VR dedikerat till utvecklingen av sitt eget Virtual Reality-ekosystem för företag genom att kombinera sin egen hårdvara och programvara, vilket gör det möjligt för företag från en mängd olika branscher att skapa sina respektive Virtual Reality-upplevelser för olika aspekter. såsom underhållning, utbildning, handel, utbildning, samarbete, gruppvisualisering, bland många andra och på den skalningsnivå som företag behöver.

Modal VR-systemet i sig är helt trådlöst och tillräckligt kraftfullt för att spåra flera användare samtidigt över stora ytor. Med tiden hoppas företaget att effektivisera sin egen teknik med målet att göra den lättare och mer diskret.

För att Modal VR ska ha innehåll hoppas företaget att lansera en specialutgåva av sitt utvecklingssystem som gör det möjligt för dem att skapa sina egna upplevelser och förresten få en ny intäktsström.