Nintendo satsar på överdimensionering med 3DS XL

captura-266

Alla som har använt en Nintendo 3DS har förmodligen tänkt samma sak: Den 3D-effekten gör dig lite yr … skulle det inte vara bra om skärmen skulle vara större? … Nintendo har skapat den perfekta lösningen: en 3DS som är större, med ett bättre batteri så att det inte slutar mitt i spelet.

Så vad mer är nytt i XL 3DS?

Skärm med 90% mer utrymme än 3DS

Den övre och nedre skärmen har ökat avsevärt jämfört med 3DS: den övre skärmen har vuxit från 3,58 tum till 4,88 tum, och den nedre skärmen har gått från 3,02 tum till 4,18 tum. Som förväntat lägger detta till lite vikt på enheten, som nu är 336 gram (46% tyngre). Dess mått är 134 x 74 x 21 mm. Som i föregående behöver du inte 3D-glasögon, eftersom det har en skjutreglage för att justera 3D-effekten eller stänga av den helt.

Även om skärmen är större verkar inte pixeltätheten ha ökat: den övre skärmen verkar vara 800 x 240, precis som på 3DS.

Tekniska specifikationer: Bättre batteri, bättre lagring, samma kamera

Nintendo har också förstärkt batteriet i 3DS XL. Företaget har meddelat att det kommer att pågå mellan tre och sex och en halv timme med 3DS-spel och mellan fem och åtta timmar med vanliga spel.

Medan den ursprungliga 3DS levereras med ett 2 GB SD-kort, kommer XL 3DS med ett 4 GB-kort för att lagra alla nedladdningar från Nintendo eShop. Det kommer dock inte längre att inkludera laddaren om du inte köper den i USA. Kunder i Europa och Japan måste köpa sina laddare separat eller använda dem från 3DS eller DSi.

Som med 3DS kommer det bara att finnas en analog kontrollpinne: Som Joe Svetlik skriver: Om du vill spela spel som Monster Hunter och Metal Gear Solid: Snake Eater 3D behöver du förmodligen en annan version av Circle Pad Pro-tillbehöret. Circle Pad Det är ett tillbehör som fästs på Nintendo 3DS-basen och lägger till en andra “stick” och en överlägsen knapp till konsolens kontrollmöjligheter. Nintendo har meddelat att XL-versionen av 3DS kommer att ha sin egen Circle Pad, Circle Pad Pro och förväntas likna den första bärbara datorn med en stereoskopisk skärm, men med en storlek anpassad till sin äldre syster.

Du kan förbeställa både konsolen och tillbehören genom att utnyttja spelkampanjer.

3DS XL-kamerorna har dock inte uppdaterats. De är fortfarande 0,3 megapixlar.

XL 3DS kommer i tre olika färgkombinationer: blå och svart, silver och svart eller röd och svart.

Nya 3D-spel för XL

Det finns två nya spel designade för större 3DS XL-skärmar: New Art Academy, en ny titel i Art Academy-serien och de spektakulära Freakyforms, Deluxe your creaties, Alive!

Efter all denna information undrar du när du kan ha leksaken i dina händer. Tja, Nintendo har meddelat att lanseringsdatumet för 3DS XL kommer att vara den 28 juli, åtminstone för kunder i Europa. Istället måste de vänta lite längre i USA och Japan: deras släppdatum är den 19 augusti. För tillfället kan du köpa det i förförsäljning på Amazon för 197.

Om du å andra sidan föredrar att dra nytta av det lägre priset på XLs yngre syster, skaffa dig en Pixmania-kampanjkod nu.