New York State överväger att licensiera de som handlar med Bitcoin

bitcoin

Det här är ett bra år för Bitcoin-valutan, en valuta som ofta kommer i nyheterna varje vecka och upplever ett av de bästa ögonblicken när det gäller handel.

Nu är det igen efter fredagen meddelade New York State Department of Financial Services att det kommer att hålla en offentlig utfrågning om regleringen av virtuell valuta, med tanke på om en certifiering som heter BitLicense kan hjälpa till att kontrollera spridningen av valutor. uppkopplad.

De kommenterar businessinsider.com och The Verge att de gör det för att inkludera konsumentskyddstjänster samt krav på penningtvätt, utformade för att göra valutan mindre användbar i fall av bedrägeri eller kriminell verksamhet.

Problemet i Bitcoin-världen är att det verkar vara en laglös stad där man undviker regler för penningöverföring som banker och andra börshus är skyldiga att respektera. Denna typ av licens kan hjälpa till att kontrollera bedrägerier, men å andra sidan kan den göra användningen mindre attraktiv, vilket minskar dess värde, eftersom avsaknaden av kontroll är just en av attraktionerna för den.

Du hittar nyheterna i detta PDF-dokument som utfärdats av staten New York. Nu kan vi bara vänta på att de första besluten i denna fråga börjar offentliggöras.