Netflix släpper en ny version

Netflix

Vi öppnar Netflix, väljer profilen eller trycker på den blå knappen för att komma åt Netflix Kids, vi navigerar bland dussintals kategorier, karaktärer och rekommenderade titlar och slutligen trycker vi på knappen för att spela titeln och kommer ihåg att skärminformationen med den röda knappen försvinner och med vänster kontroll får vi tillgång till undertexterna …

Det är Netflix för Xbox, men det är annorlunda om vi kommer från applikationen på en Samsung-smart-TV, eller om vi har en Android TV-enhet, eller om vi använder Apple TV, eller om vi ansluter en dator till motsvarande ingång på TV … det finns så många olika sätt att använda Netflix som enheter för att ansluta till det, och det är något som förändras.

De meddelar på sin blogg ett enda gränssnitt så att alla kan njuta av samma Netflix oavsett vilken anslutningsform som görs (Roku, Smart TV, Blu-ray-spelare, PlayStation och Xbox 360).

Det finns nu tre stora bilder för varje titel, en kortare och mer beskrivande sammanfattning, anpassad information för att ge mer information om varför vi ska se en specifik titel, en bättre episodväljare för serier och en mycket mer visuell sökning med resultat för titlar , skådespelare och regissörer.

De har också ändrat barnavsnittet, med en subtil blå bakgrund och en mycket synlig tagg som på långt håll indikerar att barn är i rätt avsnitt av Netflix.

Den här uppdateringen börjar globalt idag, den 13 november, och det tar cirka två veckor att nå alla enheter (Roku 2 kommer att få den här uppdateringen i början av nästa år).

Här lämnar vi dig med videon som presenterar den nya Netflix: